........ .. .. . . .    . .  .  .   .. . . .. .... .. . . ... . .  . ...  .. . . . .       ... . . . ..  . .. ..  .     .  .... .  . .  . ..  ..    .  .. .. ...  .  .  . .

                

.. . ... .......  . . . .. ............. ...............     .. . .. ..    ..  .  .   ..  . .   . .  ...  .  . ... . .  ..  . .    .        ..      . .  ..     ..    .  .  . .

Living

Study

Study

The original proposal was to form a full-width rear extension which could only be granted planning permission by digging down one metre into the ground so the area to the side would be no higher than the two metre high garden wall. The new room would comprise two spaces: a four-metre high, cavernous dining area, with lower cooking preparation space to the side.  Deep slots of light were cut through the grassy roof, reminiscent of the clients’ experience of Nero’s buried Palazzo D’oro in Rome.  The proposal was granted planning permission in 2008, but the clients decided they didn't need all that extra space!


Contractor:  Procare

Engineer: INGealtoir

QS: Robert Martell


Home    


Society    


Performance    


Learning    

Writers_-_3.html
Writers_-_9.html

Image

WRITERS’ HOUSE

Queens Park, London

2009

Image: Unrealised Proposal

View from garden and view towards pavilion