........ .. .. . . .    . .  .  .   .. . . .. .... .. . . ... . .  . ...  .. . . . .       ... . . . ..  . .. ..  .     .  .... .  . .  . ..  ..    .  .. .. ...  .  .  . .

                

.. . ... .......  . . . .. ............. ...............     .. . .. ..    ..  .  .   ..  . .   . .  ...  .  . ... . .  ..  . .    .        ..      . .  ..     ..    .  .  . .

The_Closet_-_4.html
The_Closet_-_2.html

Image

The Closet is constructed in an arch previously used as a shelter by a homeless man for 30 years. The installation takes the form of a large built-in wardrobe, reminiscent of the artist’s own childhood bedroom furniture. It forms a display space – conceived as a modern day ‘Cabinet of Curiosities’ – that can be opened and closed, filling the entire site. Taking its inspiration from standard home interior design, and more poignantly bedroom architecture, The Closet poses questions concerning the division between public and private spheres, between the domestic and the urban, and ultimately offers an exhibition venue that injects use-value into a formerly redundant urban site.

THE CLOSET

The Architecture Foundation

Southwark, London

Completed: 2008

Artist: Simon Fujiwara

Construction cost: £15,000


Home    


Society    


Performance    


Learning