........ .. .. . . .    . .  .  .   .. . . .. .... .. . . ... . .  . ...  .. . . . .       ... . . . ..  . .. ..  .     .  .... .  . .  . ..  ..    .  .. .. ...  .  .  . .

                

.. . ... .......  . . . .. ............. ...............     .. . .. ..    ..  .  .   ..  . .   . .  ...  .  . ... . .  ..  . .    .        ..      . .  ..     ..    .  .  . .

Stone_House.html
Stone_House_5.html

Image

STONE HOUSE

House redevelopment

London, 2011

Drawing from the important Modernist precedent the Villa Muller in Prague by Adolf Loos, this project for a ground floor reconfiguration and extension in north London seeks to punch above its weight. Thin slabs of green veined granite are carefully book-matched with mitred corners to give the appearance of monolithic blocks emerging from the ground to hold up the back of the house giving a gravitas felt to be lacking in the original 1950’s house.  The new work is separated from the original with a strip of rooflight and two mirrors facing each other, making a visual conceit of increased depth, separating the ‘house’ form the ‘pavilion’.



Contractor:

Moy Homes Ltd

Engineer:

Osborne Edwards


Home    


Society    


Performance    


Learning