........ .. .. . . .    . .  .  .   .. . . .. .... .. . . ... . .  . ...  .. . . . .       ... . . . ..  . .. ..  .     .  .... .  . .  . ..  ..    .  .. .. ...  .  .  . .

                

.. . ... .......  . . . .. ............. ...............     .. . .. ..    ..  .  .   ..  . .   . .  ...  .  . ... . .  ..  . .    .        ..      . .  ..     ..    .  .  . .


Home    


Society    


Performance    


Learning    

Kipsey_House_2_3_2.html
Kipsey_House_2_3_2.html
Kipsey_House.html

Image

KIPSEY HOUSE

Queens Park, London.

2013


This very small extension and internal re-modelling allows the back half of this ground floor apartment in Queens Park to open up more to the garden. The original internal walls of the tiny five square metre kitchen were taken down and a big opening made in the side of the room for a new frameless glass bay with sliding door to the garden.


The 1970s single storey part of the room was thermally upgraded with a new roof, cavity wall insulation and floor insulation.


Warm afternoon sunlight now floods the room, reflecting onto the ceiling off an antique brass pendant lamp.



Contractor:   ABall Construction

Engineer: Osborne Edwards