........ .. .. . . .    . .  .  .   .. . . .. .... .. . . ... . .  . ...  .. . . . .       ... . . . ..  . .. ..  .     .  .... .  . .  . ..  ..    .  .. .. ...  .  .  . .

                

.. . ... .......  . . . .. ............. ...............     .. . .. ..    ..  .  .   ..  . .   . .  ...  .  . ... . .  ..  . .    .        ..      . .  ..     ..    .  .  . .

Brick_House_6.html
Brick_House_4.html

Image

BRICK HOUSE

House redevelopment

London, 2011

Collage of model interior

Lower Stair Hall

This second project in Wimbledon Village seeks to connect the Edwardian house with the garden by introducing a new staircase linking the three ‘ground’ floor levels in a sequence of almost outdoor rooms.  The materials of the original house are used on a dramatic scale: traditional Midland Red and London Yellow bricks mimic the lightness of pattern achieved on the stone facade of the Doge’s Palace in Venice, and great swathes of slate find their way from the roof into the ground.


Home    


Society    


Performance    


Learning